Förvaring.

 
 
Jag har så som många säger ett riktigt lyxproblem! 
 
Jag vet inte om jag riktigt håller med om att det är någon vidare lyx dock..
 
Det är såhär att jag råkar ha alldeles för mycket bröstmjölk för min lilla bebis. Det är alltså påriktigt så illa att om jag ska amma henne måste vi klä av oss nakna och sätta oss i duschen då det bara forsar mjölk ut ur mig..
 
Det där problemet kom redan på BB och då uppmuntrade ju alla barnmorskor mig och berömde mig.. Jag själv tycker inte det är så kul och jag kommer att lida under denna period som jag ska amma då jag aldrig kommer att kunna vara social med folk.. 
 
Mina bröst är fulla utav hårda stenar så dom är knöliga och kokheta.. Plus att det rinner ut ur dom hela tiden vilket inte är det roligaste.. jag luktar illa, sur mjölk  och är konstant öm om brösten..
 
I torsdags så föreslog en barnmorska på amningsmottagningen att jag ska testa på att blockamma, det innebär för er som inte vet att man tömmer båda brösten helt sedan ammar/pumpar ut ur ett bröst två matningar och sedan gör samma sak med det andra bröstet..
 
Det är något som ska mindska mjölkmängden säger dom.. Jag har hållit på så sedan i torsdags alltså två matningar vänster och två matningar höger.. Visst sörru har mjölken blivit mindre men då har jag fått ett annat problem istället..
Det ena bröstet ger ifrån sig mycket mindre mat än det andra så när hon äter där är jag rädd att hon inte blir mätt..
 
Vilket är störtlöjligt egentligen då jag både pumpar ut och ger henne med flaska samt låter henne försöka äta ifrån bröstet vid 9/10 matningar.. 
 
Då kommer vi till det nästa problemet.. Min lilla flicka är inte alls intresserad utav att äta ifrån bröstet. och jag förstår henne, efter att ha blivit dränkt utav mjölk i flera dagar och efter att ha fått kväljningar för att det bara sprutat in i munnen på mig hade jag inte heller varit intresserad av att äta därifrån.. Men ibland går de bättre och ibland sämre.. Det viktiga är att inte ge upp för fort..
 
Jag undrar dock hur länge jag ska orka kämpa innan jag ska inse att min lilla tjej är en flaskflicka och inte en bröstflicka.. Jag hoppas självklart att hon kommer kunna vara bådeock men jag är inte villig att kämpa i flera månader för det kommer jag inte klara av psykiskt.. 
 
Just nu är det som det är hon äter ifrån flaskan och leker med bröstet för det mesta.. 
 
Och eftersom att jag råkar ha sjukt mycket mjölk och bara ett barn att mata så köpte jag ikväll hem förvaringsflaskor.. 
Jag vet att jag skrev tidigare eller så kanske jag inte skrev de tidigare.. helt virrig ja  jag tänkte hur som helst tidigare att jag skulle köpa ifrån childrens house påsar som Elin tipsade mig om.. Men nu ikväll när jag satt och klickade runt lite så hittade jag burkar som är optimala för att passa min bröstpump, Dom kostade inte bara mindre nej dom går att återanvända också! vilket känns toppen! Plus att dessa kommer komma ända fram till dörren vilket gör att jag och min idiotrygg inte behöver ge oss ut och åka. 
 
 
Allmänt | | 2 kommentarer |

Nojjig.

 
 
Jag längtar tills att Patrik kommer hem! 
Jag saknar honom och jag vill att han ska installera vårat andningsalarm så att jag kan få en sekunds lugn på nätterna.. För om min rygg någonsin ska bli bra så måste jag kunna sova på natten, vilket just nu är helt och hållet omöjligt och det är för att min lilla bebis håller mig vaken! 
 
Hon sover och sover mestadels hela natten, vaknar någon enstaka gång och har tappat nappen, sedan vill hon gärna äta en gång fram mot 05/06 på morgonen..
Även fast hon sover så håller hon mig vaken, jag är alldeles för rädd att hon ska sluta andas, jag är där och lägger handen på hennes bröst flera gånger i timmen bara för att känna om hon andas och om hjärtat hennes slår.
Det är inte bra för mig och jag tvivlar på att det är bra för henne att bli störd hela tiden också. 
 
Så nu när Patrik kommer hem så ska han få installera alarmet! Det måste nämerligen läggas under våran bäddmadrass och jag klarar inte av att lyfta på den ensam..
 
Dessutom har Patrik lovat mig att jag ska få sova 6H om jag så önskar när han väl kommer hem! och med tanke på hur lite jag sovit på de senaste veckorna så är jag överlycklig över dom där timmarna! Jag struntar i om jag får dom mitt på dagen eller på natten bara jag får sova..
 
Jag behöver ju inte direkt oroa mig för att Gullefjun ska svälta ihjäl.. Eller jo om jag sover längre än två måltider så får jag oroa mig.. Men jag fick tips utav Elin att det fanns förvaringspåsar för bröstmjölk på Childrens house så när min rygg är lite bättre kanske jag och Patrik tar bussen dit eller så ber jag pappa köra mig någon dag..Det är säkert något mera som vi behöver köpa därifrån det vet man ju aldrig.. 
Allmänt | | Kommentera |

Sista magbilden.

 
 
 
 
Eller det är väl egentligen inte precis de sista magbilden, för för de första så är det ju två bilder och för de andra har jag typ 5 till som ser likadana ut! 
 
MEN detta är magen vecka 39+1 och är de sista bevisen på att Lillan faktiskt legat inne i min mage, det är helt sjukt hon har funnits hos oss i över en vecka nu, imorgon är sista besöket för oss uppe på BB för efter imorgon är hon för gammal.. Har ni hört på maken min lilla lilla bebis som är 8 dagar gammal är för gammal för att behandlas uppe på BB. Idag var första gången som dom räknade henne i dagar dessutom tidigare har dom räknat henne i timmar.. 
 
Charlie ligger brevid mig i soffan och sover i sitt babynest. medan jag sitter här och går igenom bilderna ifrån förlossningen och tiden på BB. Samtidigt som jag räknar ned timmarna tills att klockan slår 21. 
Om ni undrar varför jag ränkar ned tills att hon är just 21. är för att då får jag ta mera smärtstillande! 
 
Det är helt sjukt under förlossningen och efteråt så har jag haft fruktansvärt ont i ryggen.. det är så illa att jag påriktigt trott att jag ska dö. 
Speciellt nu under helgen då har det verkligen eskalerat jag har inte vetat vad jag ska ta mig till.. Jag sov litegranna i soffan på spikmattan igår em men efter det har jag inte sovit en blund.. Jag har inte kunnat lyfta Charlie, jag har inte kunnat tugga för det har gjort så ont att jag har kräkts av smärta.. Så Charlie och jag har bott i sängen min ända tills Pappa kom för att hjälpa oss till sjukhuset. 
Vi skulle dit för att blippa henne i bröstet och kolla hennes vikt! 
Hon är väldigt gul ännu, men hon har gått upp i vikt! Idag vägde hon 3095gram! Min lilla stora flicka är snart uppe i sin födelsevikt! 
 
Väl på sjukhuset så kollade dom lite på min rygg också, dom kallade det att jag hade tur.. För dom hade redan gått ronden, om ronden inte hade gjort så hade dom lagt in mig på direkten! Istället så blev jag hemskickad med ett gäng värktabletter och en sträng order om att ringa hälsocentralen de första jag gjorde imorgon bitti! 
 
Jag säger Tack tack för att jag fick värktabletter och inte behövde ligga inne på sjukan. jag tycker att jag legat där tillräckligt.. 
 
Så tills att jag fått bukt på min rygg och en doktor har kollat på den så ska jag inte lyfta något som är tyngre än Charlie, vilket betyder att jag fortfarande är rätt handikappad här hemma och att jag har två katter som verkligen hatar mig just nu! 
 
Kan också säga såhär.. Värktabletterna tar inte bort smärtan helt men dom underlättar den något så fruktansvärt.. Jag kan stå upp rakt och jag kan prata utan att rösten skär sig och jag börjar gråta utav smärtan! 
Jag kan även nästan andas helt normalt vilket jag tackar för! 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp